A Kezdetekről

Gyergyó AT Sport Egyesület

Gyergyószentmiklóson az asztalitenisz sportág 1997 – 2010 között egyre inkább elvesztette a népszerűségét, olyannyira, hogy évente csupán egy-két asztalitenisz rendezvényre került csak sor városunkban, rendszeres gyakorlására már nem volt lehetőség rendezett körülmények között.

2010 éve, az újjászületés évének is tekinthető, ami a gyergyói asztaliteniszt illeti, hiszen egy pár sportszerető személy, ping pong ütőt ragadott a kezébe (4 személy) és heti egy vagy két alkalommal termet bérelve űzték a szép sportágat.

Ezekből a sportbarátokból kerültek ki a Gyergyó Asztalitenisz Sport Egyesület alapító tagjai is, név szerint Keresztes Zoltán, Györfi Szabolcs, Tódor László.

2012 augusztus 27-én bejegyzésre került a Gyergyó A.T. Sport Egyesület, és heti 3 alkalommal megszervezett formában lehetet heti 3 edzésen részt venni a tagoknak. Az Egyesület 10 felnőtt és 10 ifjúsági játékossal rendelkezett, azonban a létszám és a személyek az idők során cserélődtek.

A Gyergyó AT. Sport Egyesület főbb céljai között szerepeltek: az asztalitenisz sportág népszerűsítése a gyergyói-medencében, a fiatalok bátorítása e szép sportág gyakorlására, versenyszintű űzésére, valamint a sportághoz szükséges alapfeltételek megteremtése (sporteszközök) a sportolni vágyó fiatalok és felnőttek számára, a helyi közösségek erősítése , baráti kapcsolatok kiépítése a sportág segítségével.

GYERGYÓ A.T. S.E. tagjai voltak: Angela Ilcu, Bábics Tamás, Bőjte Kristóf, Györfi Szabolcs, Keresztes Zoltán, Koszta Márk, Lovász Vilmos, Lőrinczi Béla, Orosz Jenő, Papp Gyula, Simon Róbert, Székely Bencze, Székely Péter, Székely Zsolt, Tegzes Robert, Tódor Csaba, Angi Levente, Bajkó Károly, Bende Róbert, Bencze Ferkó, Benedek Alex, Dániel Hunor, Gábor Mercédesz Cintia, Kastal Gergely, Kiss Sándor, Ungureanu Damian, Popa Alex, Puskás Sándor, Rézler Imre, Szabó Alpár, Szabó Áron, Tankó Rudolf, Teleki Botond, Tódor Anita, ifj. Tódor Csaba, Tódor László.