Rólunk

A kezdetekről

Gyergyószentmiklóson az asztalitenisz sportág 1997 – 2010 között egyre inkább elvesztette a népszerűségét, olyannyira, hogy évente csupán egy-két asztalitenisz rendezvényre került csak sor városunkban, rendszeres gyakorlására már nem volt lehetőség rendezett körülmények között.

2010 éve, az újjászületés évének is tekinthető, ami a gyergyói asztaliteniszt illeti, hiszen egy pár sportszerető személy, ping pong ütőt ragadott a kezébe (4 személy) és heti egy vagy két alkalommal termet bérelve űzték a szép sportágat.

Ezekből a sportbarátokból kerültek ki a Gyergyó Asztalitenisz Sport Egyesület alapító tagjai is, név szerint Keresztes Zoltán, Györfi Szabolcs, Tódor László.

2012 augusztus 27-én bejegyzésre került a Gyergyó A.T. Sport Egyesület, és heti 3 alkalommal megszervezett formában lehetet heti 3 edzésen részt venni a tagoknak. Az Egyesület 10 felnőtt és 10 ifjúsági játékossal rendelkezett,  azonban a létszám és a személyek az idők során cserélődtek.

gyergyo-at-se-logo

A Gyergyó AT. Sport Egyesület főbb céljai között szerepeltek: az asztalitenisz sportág népszerűsítése a gyergyói-medencében, a fiatalok bátorítása e szép sportág gyakorlására, versenyszintű űzésére, valamint a sportághoz szükséges alapfeltételek megteremtése (sporteszközök) a sportolni vágyó fiatalok és felnőttek számára, a helyi közösségek erősítése , baráti kapcsolatok kiépítése a sportág segítségével.

GYERGYÓ A.T. S.E. tagjai voltak: Angela Ilcu, Bábics Tamás, Bőjte Kristóf, Györfi Szabolcs, Keresztes Zoltán, Koszta Márk,  Lovász Vilmos, Lőrinczi Béla, Orosz Jenő,  Papp Gyula,  Simon Róbert, Székely Bencze, Székely Péter, Székely Zsolt, Tegzes Robert, Tódor Csaba,  Angi Levente, Bajkó Károly, Bende Róbert, Bencze Ferkó, Benedek Alex, Dániel Hunor, Gábor Mercédesz Cintia, Kastal Gergely, Kiss Sándor, Ungureanu Damian, Popa Alex, Puskás Sándor, Rézler Imre, Szabó Alpár, Szabó Áron, Tankó Rudolf, Teleki Botond, Tódor Anita, ifj. Tódor Csaba, Tódor László.

A jelenről

A Gyergyó A.T. S.E. vezetősége úgy látta jónak, hogy a sportág fejlődése tovább kell folytatódjon egy magasabb szinten.

2016 november 11-én került bejegyzésre a  gyergyószentmiklósi Ping Pong Sportklub (Clubul Sportiv Ping Pong Ghorgheni), amely lehetővé teszi a gyergyói asztaliteniszezők számára, hogy országos szintű, a Román Asztalitenisz Szövetség által szervezett egyéni illetve csapatversenyeken is részt vegyenek majd a jövőben.

ping-pong-sportklub-gyergyoszentmiklos

Ping Pong Sport Klub Gyergyószentmiklós fő célja a fiatalok bevonása a sporttevékenységbe és a sportág oktatása, egy ütőképes csapat kiépítése az elkövetkezendő 3 év alatt (2020-ra), amellyel kiharcolható a országos B ligás szereplés.

Ping Pong Sport Klub Gyergyószentmiklós jelenlegi tagjai:

Bábics Tamás, Benedek Alex, Ferencz Márk, Györfi Szabolcs, György Róbert, Keresztes Zoltán, Koszta Márk, Lovász Vilmos, Lőrinczi Béla, Orosz Jenő, Papp Gyula, Simon Róbert, Szabó Áron, Székely Bence, Szőcs Nándor, Tódor Csaba.